De Alvleeskliervereniging (AVKV) is een landelijke patiëntenvereniging, die opkomt voor de belangen van patiënten met een aandoening aan de alvleesklier (het pancreas). De vereniging geeft aan leden maar ook aan niet-leden relevante informatie en voorlichting over Acute Pancreatitis, Chronische Pancreatitis en Alvleesklierkanker.

De vereniging stelt informatie beschikbaar zoals brochures, een ledenmagazine en een website), er wordt samengewerkt met belangenorganisaties en ook worden bijeenkomsten georganiseerd en andere activiteiten. Uiteindelijk doel is het stimuleren van medisch wetenschappelijk onderzoek naar de oorsprong, voorkoming, bestrijding en het beheersbaar maken van de alvleesklierproblematiek.

De vereniging heeft een telefonische hulp- en informatielijn waar u zeven dagen per week een bericht kunt achterlaten. U wordt vaak dezelfde dag nog teruggebeld. U kunt bellen naar nummer: 0900- 2585337. Ook kunt u voor contact met de vereniging een contactformulier invullen via de website van de Alvleeskliervereniging Nederland.
Ga voor meer informatie naar de Alvleeskliervereniging Nederland